
Tomatsoppa
Tomatsoppa med morot eller Lins- och bönchili. Några exemplar på morgonmål. Olika sorters kalla matlådor och så färskpressade vitaminer på det. Hoppas du tycker om det här!
TOMATSOPPA MED MOROT
Ungefär fyra morötter
En klick smör
Ev. lök, chili, ingefära som smaksättare
2 burkar hela konserverade tomater
Cirka 5 dl vatten
2 grönsaksbuljong i tärningar
1 tsk örtkrydda (oregano eller pizzakrydda som exempel)
En skvätt balsamvinäger
Salt & peppar
1 dl grädde
Saften från 1/2 citron
Fräs morötter och ev lök/chili/ingefära i smör en stund
Tillsätt konserverade tomaterna, vatten, buljong, örtkrydda, balsamvinäger, peppar
Koka tills morötterna är mjuka
Tillsätt grädde
Mixa slät med stavmixer, tillsätt eventuellt mera vatten till önskad konsistens
Smaka av med salt
Tillsätt citronsaft i slutet först
Servera med smulad fetaost och ev. rostade pumpafrön
Rosta pumpafrön i torr stekpanna, tillsätt lite örtsalt, de är färdiga när de börjar knäppa.
TIPS!
Tips för matigare soppa är att tillsätta röda linser
Torkade linser tillsätts när soppan börjat koka och får då koka tillsammans med morötterna. Det behövs eventuellt mera vatten om man sätter till linser.