bild av spenatpannkakor

Spenatpannkaka

Ett enkelt recept som älskas av både stora och små i vårt hushåll. Serveras med en klick lingonsylt. I receptet står det att man ska använda jästbrödsmjöl men vi brukar använda vanligt vetemjöl. Kanske tycker barnen att det känns konstigt att äta en grön pannkaka men då kan man prova att hitta på ett nytt och spännande namn. Vad sägs om monsterpannkaka?

Till de nyttiga spenatpannkakorna behöver du följande:

 

7 dl mjölk

3 ägg

1 tsk salt

3,5 dl jästbrödsmjöl

2 msk olja

150 g fryst spenat eller 2 dl finhackad färsk spenat

 

Gör så här:

Vispa ner mjölet i hälften av mjölken. Häll i resten av mjölken och vispa ordentligt. Blanda sedan i de övriga ingredienserna och vispa till en slät smet. Sätt ugnen på 225⁰C och medan ugnen blir varm får smeten svälla i cirka 30 minuter.

Häll ner smeten i en långpanna försedd med bakplåtspapper och grädda cirka 30 minuter mitt i ugnen.

 

Sammanställning av recept: Lenita Gullberg