En vit kaffekopp med en chokladkaka i

Muggkaka, liten men naggande god

Muggkaka är ett bra alternativ när man inte orkar baka en hel kaka. Det har aldrig varit enklare att baka. Blanda bara ihop ingredienserna i en mugg, ställ muggen i mikron och vips så har du en färdig kaka att njuta av.

Du behöver:

1 mugg 

1,5 msk smör

1,5 msk vetemjöl

1,5 msk strösocker

0,5 tsk vaniljsocker

1,5 msk mjölk

 

Valfri garnering:

Vispad grädde

Valfria bär, t.ex. hallon

 

Gör så här:

Ta fram en mugg som rymmer cirka 3 dl och som tål att värmas i mikron.

Börja med att smälta smöret i koppen i mikron. Blanda sedan ner övriga ingredienser och rör om tills det blir en slät smet.

Ställ in koppen i mikron och kör på full effekt i ca 1 minut. Notera att effekten kan variera på mikrougnar så det lönar sig att hela tiden hålla koll på kakan så att den inte blir för torr.

Kakan är god att äta som sådan men om man vill lyxa till det kan man servera den med vispad grädde och valfria bär.

 

TIPS: Gör en större sats om du vill bjuda på kakan till oväntat kaffebesök. Servera i udda, roliga muggar så ser det trevligare ut.

Fler artiklar från ditt närområde