
Laxtårta
Laxtårtan är föredömligt enkel att tillreda.
Första gången jag åt den här var när Fanny Bäck bjöd på den.
GÖR SÅ HÄR
Mixa brödet till smulor. Går också att använda annat bröd än Malaxlimpa. Blanda i det smälta smöret och lägg på botten i kakform med löstagbara kanter. Tryck till lite extra så att brödet blir fast. Blanda alla övriga ingredienser och bred över brödet. Låt stå i kylskåp någon timme innan servering.
BOTTEN
300 gram Malaxlimpa
70 gram smör
FYLLNING
1 ask naturell färskost (200 gram)
1 ask kallrökt lax färskost (200 gram)
1 burk creme fraiche (200 gram)
200 gram kallrökt lax
2 teskedar dijonsenap
3 matskedar finhackad dill
1 matsked citronsaft
Salt & Peppar

Rör ihop fyllningen och bre ut på tårtbottnen.