Grekland hemma i Korsbäck

Grekland hemma i Korsbäck

Men Köpi Reinilä –vilken härlig idé dufick en dag då du körde från bygg jobbeti Vasa! FixadeGrekland hemma dådet inte går att resadit. Överraskade enjubilar och några gäster stort med attbjuda in till Greklandpå 24 kvadratmeteri uthuset.

KÖPI BERÄTTAR.

– Det här är en före detta hölada.Inför min 40-årsfest gjordejag rummet till disco, med mörkaväggar och discokulor i taket.

– Nu skulle en vän fylla jämntoch vi bokade Greklandsresa förtio personer i början av året. Innancorona. Vi hoppades länge påatt kunna resa men avbokade fören månad sedan. Trist.

– Så en dag när jag körde hemfrån jobbet fick jag idén om attfira här. Ta Grekland hit om vi intekan åka dit.

Köpi tog en vecka på sig medatt måla, bygga fönsterluckor, beställafototapet, inreda med sand,stora speglar och pergola. Fixamöbler, blommor, rutiga dukaroch resten. Han får det att låtaganska lätt men så är det kanskeen passlig knyck om man är enhändig byggare.

– Såg du att du kom ut när dukom in, frågar han. Rummet ärsom en uteservering så där är ytterväggenoch där är stranden,säger han och pekar mot andraväggen med fototapet, belysningoch sand på golvet.

Jubilaren fick se rummet förekalaset men för de övriga gästernablev det en överraskning.Verkligen en total överraskning!

– Vi serverade och avnjöt välkomstdrink,förrätt och varmrätti glashuset på tomten. Sedan fickalla åtta personer en flygbiljettoch flög över gräsmattan tilluthuset. Där åt vi efterrätt ochfirade resten av kvällen.

– Så här fick jubilaren sitta påstranden och må bra, skrattarKöpi och sätter sig i solstolenmedan han låter Greklandstonerspela som bakgrundsmusik.

Men wauw!

Text och foto: Lisbeth Bäck

Köpi Reinilä
Fler artiklar från ditt närområde
Unfortunately, there is no related content yet. Stay tuned!